Great River Race

september 15, 2017

In Londen een roeiwedstrijd roeien, wie kan dat nou zeggen? Wij in ieder geval wel! Dit weekend (9 september 2017) vond daar namelijk de ‘Great River Race’ plaats. In totaal deden er ruim 300 boten mee, waaronder één studentensloep! Die ene sloep werd bemand door onze eigen studentenvereniging Osiris. Een heel weekend verbleef het wedstrijdteam in Londen en zaterdag hebben zij alles gegeven op de Theems. Met een 169e plek zijn ze dik tevreden!

Al maandenlang zijn de roeiers bezig geweest met de ‘Great River Race’. De roeiwedstrijd over de Theems is een hoogtepunt voor onze vereniging geweest, aangezien de sloep dit jaar precies 25 jaar in haar bezit is. Aan de wedstrijd deden maar liefst 323 boten mee en alles wat roeiriemen had, mocht meedoen. De omvang van de boten verschilde daarom enorm, wat een leuk beeld creëerde. Vanuit Nederland deden er zo’n 30 boten mee, maar wij vertegenwoordigde de enige studentensloep uit Nederland!

Meestal wordt er in Zwolle, Amsterdam of Utrecht geroeid, maar de mogelijkheid om door de Engelse hoofdstad te roeien was toch wel iets unieks. Alles wat hiervoor nodig was werd allemaal door de studenten zelf geregeld, van inschrijving tot trainingen en van overnachting tot promotie. “Ik zag de wedstrijd op internet voorbij komen en dacht, waarom niet? Toen zijn we als een gek begonnen met de voorbereidingen” vertelt Rutger Menger, een van de studenten die dit weekend hebben gerealiseerd.

Na ongeveer 35 km geroeid te hebben, kwam onze Studentenvereniging Osiris als 169e over de eindstreep. Met een tijd van drie uur, negen minuten en elf seconden waren zij meer dan tevreden! Het weekend, wat al op donderdagochtend half acht begon, was een groot succes. “Het was best een lange reis, maar in de bus hebben we er het beste van gemaakt. Het feest begon donderdagochtend al!” vertelt Willem Wijman lachend, die samen met Rutger en acht anderen de reis organiseerden. Al met al een denderend succes dus wie weet, volgend jaar weer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *