Osiriskleding naar Zimbabwe!

september 15, 2017

In deze zomer is een studente van Studentenvereniging Osiris naar Zimbabwe afgereisd met een koffer vol Osiriskleding. De kleding was bestemd voor arme kinderen die in afgelegen gemeenschappen wonen. Vaak moeten zij zo’n 13 kilometer lopen voor school of water en aangezien het kwik ’s winters soms kan dalen tot onder het vriespunt, is een oude commissietrui zeer welkom!

Sianyanga en Mabale zijn twee afgelegen leefgemeenschappen in het westen van Zimbabwe. Kinderen moeten heel ver lopen om naar school te kunnen of water te halen. Deze grote afstanden leggen ze vaak af onder slechte omstandigheden: gescheurde T-shirts, blote voeten of slechts een hemd voor in de winter. Dit was reden genoeg voor onze studentenvereniging om hier iets aan te doen.

Daarom heeft Damesdispuut Thalia de mouwen opgestroopt om kleding in te zamelen en deze kinderen te helpen. Vanuit de hele studentenvereniging zijn er oude commissiekleren opgehaald en eind augustus was dan eindelijk het moment daar om de kleren uit te delen. Met een koffer van ruim 20 kilo is Lisa van Dijk, lid van Thalia, afgereisd naar het Afrikaanse land. Samen met medewerkers van het Painted Dog Conservation Project heeft zij de gemeenschappen bezocht.

Doordat de actie als een verrassing kwam voor de kinderen, raakte een aantal kinderen zeer geëmotioneerd. “Een acht jarig meisje kreeg tranen in haar ogen toen zij een polo in haar handen kreeg met de tekst: Laat je zien. Dat raakt je gewoon enorm” vertelt Lisa ontroerd. Dankzij de inspanningen van Damesdispuut Thalia hebben tientallen kinderen nieuwe shirts of truien. Een dankbare glimlach op de jonge kindergezichtjes gaf ook een geweldig gevoel aan de studenten. “Zulke dankbare reacties geeft ons genoeg motivatie om dit soort acties vaker te doen!” Aldus Lisa. Dus als het aan Thalia ligt, komen er vaker zulk soort acties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *