Het Liwwadster Rondje

oktober 30, 2017

Zaterdag 28 oktober 2017 zijn de grachten van Leeuwarden onveilig gemaakt door 46 sloepen. Zij deden mee aan het Liwwadster Rondje, een sloeproeiwedstrijd georganiseerd door studenten van Studentenvereniging Osiris. Na afloop van de wedstrijd is er een groot feest gehouden in Stadsschouwburg De Harmonie.

In Zwolle, Utrecht en Amsterdam worden jaarlijks grote roeiwedstrijden gehouden. Leeuwarden beschikt weliswaar over mooie grachten, maar had tot vorig jaar nog geen sloeproeiwedstrijd. Daarom hebben studenten van Studentenvereniging Osiris, samen met een aantal enthousiaste Leeuwarders, het Liwwadster Rondje georganiseerd. Deze wedstrijd had vorig jaar haar primeur en door het grote succes is besloten dit jaar weer een editie te houden.

Aanvankelijk zouden 40 teams meedoen, maar doordat de inschrijvingen al binnen 10 uur vol zaten, is besloten het maximaal aantal deelnemers te verhogen naar 46 teams. Dit heeft dan ook tot gevolg dat er ongeveer 800 mensen werden verwacht op het evenement. “We hadden vooral Friese teams verwacht, maar verrassend genoeg schreven teams uit heel Nederland zich in” vertelt Rein Schoute, lid van de organisatie.

De deelnemers moesten zo’n 16 kilometer roeien, voordat ze bij Stadsschouwburg De Harmonie konden feesten. “We zijn erg trots dat we het evenement weer hebben kunnen organiseren, maar met name trots op het feit dat we al zijn opgenomen in het landelijke grachtenklassement”, aldus Schoute. Tot dit klassement behoren grote wedstrijden in steden als Amsterdam en Utrecht. Leeuwarden is de enige Friese stad die hierin is opgenomen. Volgend jaar wordt er hoogst waarschijnlijk weer een Liwwadster Rondje georganiseerd en dan hoopt iedereen op nog zo’n groot en succesvol evenement!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *