Drie redenen om je zorgverzekering te vergelijken voor 2018

december 27, 2017

De feestdagen en oliebollen zijn weer in aantocht. Dat betekent ook dat de periode is aangebroken waarin je kunt overstappen van zorgverzekeraar. Ook volgend jaar verandert er weer het een en ander. Check goed wat dat voor jou betekent. Past je huidige zorgverzekering nog wel bij je? Of heeft een andere verzekeraar een beter aanbod? Drie redenen om zorgverzekeringen te vergelijken voor 2018.

1. Je situatie is veranderd
Verwacht je volgend jaar veel kosten bij de tandarts? Ga je vaker naar de fysiotherapeut? Of heb je een beugel nodig? Als je situatie verandert, is het fijn als je zorgverzekering daarop aansluit. De belangrijkste zorg wordt vergoed door de basisverzekering, zowel de huisarts, medicijnen en spoedeisende hulp. De inhoud daarvan is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Voor bijvoorbeeld de tandarts of de fysiotherapeut is een aanvullende verzekering nodig. Daar zitten wel grote verschillen in, zowel qua premie als qua dekking.

2. Je zorgverzekering is aangepast
Elk jaar passen de meeste zorgverzekeraars hun verzekeringen aan. Dus ook die van jou. Misschien moet je meer betalen. Of ben je – met een budgetpolis of naturapolis – niet meer verzekerd voor behandelingen in het ziekenhuis bij jou in de buurt. Ook je aanvullende verzekering kan wijzigen, waardoor je bijvoorbeeld minder fysiotherapiebehandelingen vergoed krijgt.

3. Je wilt geld besparen
Als je weinig zorg gebruikt, kun je geld besparen op je zorgverzekering. Misschien heb je een aanvullende verzekering waar je eigenlijk nooit gebruik van maakt. Die zou je kunnen schrappen. Ook loont het soms om over te stappen. De kans bestaat dat je bij een andere verzekeraar minder betaalt voor de zorg die je nodig hebt. En heb je al bij de Belastingdienst gecontroleerd of je in 2018 (nog steeds) recht hebt op zorgtoeslag?

Eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken bij Independer
Overstappen van zorgverzekeraar lijkt een hele klus. Gelukkig valt dat erg mee. Bij Independer kun je gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken op prijs en inhoud. De best passende zorgverzekering kun je meestal ook direct afsluiten. En goed om te weten: je nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude verzekering voor je op. Daar hoef je zelf niets meer voor te doen.