Dispuut Sanctus Cresco

sanctus-logo-door Beste lezer,

Van alle disputen en genootschappen die er binnen studentenvereniging Osiris zijn, is geen één hetzelfde als vereniging “Dispuut Sanctus Cresco”. Dit komt doordat de leden van ons Dispuut zich bezig houden met organiseren van lezingen, workshops en excursies in plaats van het alleen maar lamballen en organiseren van feesten. Desalniettemin geeft vereniging “Dispuut Sanctus Cresco” één keer per jaar in januari een feest, de Nieuwjaarsduik, hierin wordt de Sociëteit “Abydos” veranderd in een groot zwembad en kan men genieten van het warme water en tropische temperaturen.

Het Dispuut is opgericht op 1 januari 1992 en is daarmee het oudste Dispuut van studentenvereniging Osiris. De reden voor het oprichten van het Dispuut was dat de leden van toenmalige studentenvereniging Abundia meer diepgang zochten in hun studententijd. De leden wilden graag bij bedrijven in de keuken kijken en gastsprekers uitnodigen om zo hun netwerk te verbreden. Onze doelstelling is dan ook om ons zoveel mogelijk voor te bereiden op het toekomstige werkveld, dat doen wij dus door activiteiten te organiseren en om de week met elkaar te vergaderen om nieuwe ideeën voor activiteiten vast te leggen. Er moet niet worden vergeten dat alle leden ook zeer goede vrienden van elkaar zijn en elkaar ook goed kennen.

De leden van vereniging “Dispuut Sanctus Cresco” zijn vaak te vinden in Sociëteit Abydos en zijn altijd op de donderdag te herkennen aan de groen-blauw gestreepte trui met op de rug het logo. De boom in het logo staat symbool voor de groei en de ontwikkeling die ieder lid van ons Dispuut meemaakt, Sanctus Cresco betekent dan ook vertaald vanuit het Latijn ‘heilige groei’.

Wanneer je nu nieuwsgierig bent geworden over wat vereniging “Dispuut Sanctus Cresco” allemaal doet, dan kun je ons altijd aanspreken, dat wordt door onze leden altijd op prijs gesteld.

Met Heilige groet,

Menno Gunst

Ab-Actis vereniging “Dispuut Sanctus Cresco”

Facebook:

https://nl-nl.facebook.com/pages/Vereniging-Dispuut-Sanctus-Cresco/180321862042504whatsapp-image-2016-10-25-at-18-31-01