Heerengenootschap CONDOR

condorwapen-transparantWaarde lezer,

Een nevel hangt boven de stad. Stil is de natuur. Welnu, wat vliegt daar zo hoog en houdt overzicht? De CONDOR! Doch, het is niet altijd eenzaam aan de top. Heerengenootschap CONDOR, je raad het al, is een genootschap. Oftewel een vriendengroep, student voor even, CONDOR-lid voor het leven. Elk jaar nemen wij nieuwe heerwaardige leden aan en studeren er leden af. Het genootschap vormt zo een breed netwerk en smeed een hechte vriendschappen tussen zijn leden.

Onze aanwezigheid op Van Hall Larenstein of in de soos is te herleiden aan een aantal noemenswaardigheden, zoal zijn wij doorgaans ‘jasje-dasje’ gekleed, wat een donker colbertje, overhemd en als kers op de roomtaart; de felbegeerde CONDOR-das omvat. Specifieker, is de das gekleurd in rood-blauw diagonale strepen met hierop ons goudgele wapen afgebeeld. Meestal wordt dit geheel gedragen boven een casual spijkerbroek en nette herenschoenen.

Deze voorname kledingdracht benadrukt het karakter van het genootschap. Welk te herleiden valt uit ons verleden in Groningen, alwaar het in september 1992 is opgericht met een gemeenschappelijke liefde voor Nederlandstalige muziek. In een dolle vlucht zijn wij uiteindelijk in Leeuwarden neergestreken en aangesloten bij studentenvereniging Osiris.

Met een samenhangende gezindheid van vastberadenheid, behoud van Nederlands cultuurgoed, kameraadschap en niet te vergeten het genot van gerstenat staan wij samen sterk. Doorgaans vergaderen de CONDORs, onder anderen voor het arrangeren van uiteenlopende partijen. Hiertoe behorend de Blacklight Party, het immer vermakelijke CONDOR Casino en ten einde van het studiejaar het CONDOR Strandfeest. Waar in Zandvoort het strand wordt verrijkt met hogere sferen van gemoedsrust en genot door een liefdevolle studentenmassa.

Zonder schaamte brullen wij minstens wekelijks met menig lid Nederlandstalige liederen. Voel je dan vooral aangespoord om luidkeels hierbij aan te sluiten in onze mooie Sociëteit Abydos.

Rest ons nog één ding te zeggen,

Volo et Pervideo!

Met gevleugelde groet,

Heerengenootschap CONDOR

condor