Heerengenootschap condor

Heerengenootschap CONDOR is – je raadt het al – een genootschap oftewel een vriendengroep. Opgericht in 1992 te Groningen, verbonden door een voorliefde voor Nederlands cultuurgoed in de breedste zin des woords, zijn wij via een dolle vlucht in 1996 in Leeuwarden neergestreken.

Onze aanwezigheid op Van Hall Larenstein of in de soos is te herleiden aan een aantal opvallendheden. Zo zijn wij doorgaans ‘jasje-dasje’ gekleed: een overhemd, gehuld in een donker colbertje en met als de kers op de roomtaart; de felbegeerde CONDOR-das. Dit laatste, eminente attribuut, is gekleurd in rood-blauw diagonale strepen met hierop ons goudgele wapen afgebeeld. Meestal wordt dit geheel gedragen boven een casual spijkerbroek en geklede herenschoenen.

Met grote regelmaat beraadslagen wij in formele setting en arrangeren CONDORs partijen van uiteenlopende aard als verrijking van het verenigingsleven. De Blacklight Party, het immer vermakelijke CONDOR Casino en ten einde van het studiejaar het Strandfeest, alwaar in Zandvoort het strand wordt verrijkt met sferen van gemoedsrust en genot door een aimabele studentenmassa. Schaamteloos brullen wij minstens wekelijks, met menig lid, Nederlandstalige liederen. Voel je dan ook vooral aangespoord om hier luidkeels bij aan te sluiten in onze knusse Sociëteit ‘Abydos’.

Rest ons nog één ding te zeggen,
Volo et Pervideo!
Met gevleugelde groet,
Heerengenootschap CONDOR