Duurzaamheidscommissie

De Duurzaamheidscommissie, ook wel bekend als DuCie, is de groenste commissie binnen Studentenvereniging Osiris! Wij hebben een zeer belangrijk doel, namelijk onze sociëteit behouden en duurzaam verbeteren, daarnaast proberen wij ook onze leden te verduurzamen. In onze strijd naar een duurzamere vereniging hebben wij al enkele mijlpalen bereikt, waar wij natuurlijk super trots op zijn. 

Onze grootste trots zijn de veertig zonnepanelen die op het dak van de Sociëteit zijn gelegd, waarmee wij onze eigen stroom opwekken. Door het leggen van deze zonnepanelen zijn wij uitgeroepen tot de ‘Duurzaamste Sociëteitvan Friesland’! Om ook een steentje bij te dragen aan het dierenwelzijn en de bijenpopulatie in Leeuwarden hebben wij een bijenkasten en vleermuiskasten geplaatst op de soos.

Deze mooie prestaties zijn behaald door te vergaderen, duurzame klussen uit te voeren binnen de Soos en natuurlijk door contact te leggen met andere leden. Het is dan ook erg belangrijk dat wij de leden enthousiast blijven maken om te verduurzamen. Dit doen wij op een aantal manieren, bijvoorbeeld met ons feest Hallogreen, een supertof Halloween feest; een pannenkoekenmiddag in periode 3 in het Grand Café van Hall en daarnaast de maandelijks vernieuwde tip van de maand in de weekmail, met handige duurzame tips voor iedereen.

Naast het harde werk dat wij samen als commissie neerzetten zijn wij natuurlijk ook hartstikke gezellig. Wij zien elkaar in ieder geval iedere maandag voor vergaderingen en werkoverleggen en af en toe zijn wij nog tot laat in de soos te vinden. Daarnaast zijn we te herkennen aan onze grijs met groene polo’s en vesten. DuCieleden worden verder erg blij van nieuwe duurzame ideeën of suggesties, dus spreek ons zeker aan als je ons ziet!