Roeicommissie

Wij zijn de Roeicommissie van Studentenvereniging Osiris. Wij zijn te herkennen aan onze donkergroene vesten met een geel logo en ons eigen naam. Al sinds 1992 zijn wij in het bezit van de Zeeleeuw, onze eigen sloep. Dit maakt ons uniek! Met de Zeeleeuw wordt elke week geroeid door Leeuwarden. Naast recreanten roeiers, beschikt de Roeicommissie ook over een wedstrijdteam. Door het hele land worden roeiwedstrijden geroeid, waarbij het wedstrijdteam de Zeeleeuw vertegenwoordigt.

De commissie 
De Roeicommissie zorgt ervoor dat alle activiteiten en wedstrijden gerealiseerd kunnen worden. Zo vindt wekelijks een vergadering plaats, waar belangrijke punten worden besproken. Ook vindt ieder jaar een onderhoudsweekend plaats om de sloep weer “roei” klaar te maken. Het orgaan van de commissie bestaat uit de voorzitter, secretaris en een penningmeester. Ook de functies Pr- en Sponsorfunctionaris en onderhoudsfunctionaris hebben een belangrijke toevoeging. De commissie is ook een gezellige vriendengroep die regelmatig met zijn allen een biertje drinkt!

Recreanten roeien
Als Roeicommissie vinden wij het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te roeien. Daarom kan ieder lid van Osiris zich aanmelden om een keer mee te roeien. De training vindt één keer per week plaats. Hierbij wordt meestal een rondje van 4 km aangehouden met een bierpauze. Zodra de trainingen beter gaan, wordt een groter rondje door de Prinsentuin van Leeuwarden geroeid.

Wedstrijden
Twee keer per week traint het wedstrijdteam in Leeuwarden, ter voorbereiding op de wedstrijden. De wedstrijden vinden onder andere plaats in Amsterdam, Zwolle, Utrecht en Grou. Ook wordt elk jaar het Liwwadster rondje georganiseerd door Studentenvereniging Osiris, waarbij wij zelf natuurlijk meedoen. De belangrijkste wedstrijd is de Harlingen – Terschelling race. Dit is een roeiwedstrijd van 35 km op zee. Lijkt het je leuk om een keer mee te roeien? Spreek iemand van de commissie aan!