Vereniging "Dispuut Sanctus Cresco"

Wij zijn Vereniging “Dispuut Sanctus Cresco”, een hechte en gedreven groep vrienden wie studeren aan Hogeschool Van Hall Larenstein. We zijn gemakkelijk te herkennen aan onze blauwgroen gestreepte truien met ons witte logo op de rug. Ons logo is opgemaakt uit een boom met een pijl die naar boven wijst, met daaromheen onze naam; Sanctus Cresco. De boom staat symbool voor connecties die gemaakt worden tijdens de studententijd en het onmisbare netwerk dat hieruit wordt opgebouwd. De pijl in de piek van de boom geeft aan dat de ontwikkeling nooit stil staat, ‘Sanctus Cresco’ betekent dan ook ‘Heilige Groei’. Het Dispuut is op 1 januari 1992 opgericht door studenten die meer diepgang zochten in hun studententijd en sindsdien is het Dispuut en het onderlinge netwerk alleen maar gegroeid. Wij onderscheiden ons door naast het regelmatige rondhangen in de Sociëteit ook eens een kijkje achter de schermen te nemen bij bedrijven, om ons al gedurende onze studententijd beter voor te bereiden op ons toekomstige werkveld. Om dit te bereiken organiseren onze leden excursies en lezingen, gegeven door hoog aangeschreven personen uit het werkveld.

Dit betekent uiteraard niet dat er niet meer genoten wordt van de verscheidene lusten van het studentenleven, hierom is Vereniging “Dispuut Sanctus Cresco” iedere donderdag te vinden in Sociëteit ‘Abydos’, gehuld in blauwgroen harnas, om genoegen te nemen aan overvloedige koude glazen gerstenat. De volledige week zijn onze leden met sterke regelmaat te vinden op de Franklinstraat, waar ons vierde, spiksplinternieuwe Dispuutshuis ’De Residentie’ in volle glorie te herkennen is aan de beruchte boom en de blauwgroene tinten. Wanneer hier niet fanatiek vergaderd wordt, zetten muzikale tonen de sfeer en wordt er tot diep in de nacht gefeest. Tot slot organiseren wij, in organisatorische geest, jaarlijks het eerste feest van het jaar, om het nieuwe jaar sterk in te luiden. 

Als begrijpelijk zal menig lezer nieuwsgierig zijn geworden naar ons en onze bezigheden, daarom staan wij er altijd voor open om een praatje met je te maken. Spreek ons vooral eens aan op school of in de Sociëteit en blijf op de hoogte via onze Facebook- en Instagrampagina. 

Met Heilige groet,
Vereniging “Dispuut Sanctus Cresco”