Skicommissie

De Skicommissie (SkiCie) is een commissie speciaal gemaakt om ieder jaar de wintersport in Val Thorens te organiseren. Deze week, ook wel de Dutchweek genoemd, vindt plaats in de laatste week van het skiseizoen. Dit is meestal rond eind april of begin mei.

Voorafgaand aan de wintersport, rond november, wordt de SkiCie van het nieuwe jaar opgericht en vergaderen ze wanneer nodig over hoe het allemaal moet worden geregeld. Zo beginnen wij met het contacten van Skicentrum Leeuwarden en bespreken wij de prijzen voor de reis en eventuele huur. We hangen posters op rond de hele school, maken onze eigen commissiemuts en maken een Facebookevent om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk leden weten wat er gaat plaatsvinden en uiteindelijk meegaan. 

Als iedereen zich heeft aangemeld en betaallinken hebben gehad, zal er een pasavond worden georganiseerd. Dit houdt in dat de eventuele gehuurde spullen kunnen worden gepast en kunnen worden uitgetest op de borstelbaan. Ook wordt er een kamerindeling gemaakt en tot slot zal deze avond af worden gesloten met een pre-kroegentocht in Leeuwarden, met de leukste apres ski muziek om zo alvast in de stemming te komen. Dan pas begint de echte week. Althans eerst nog de lange busreis van ongeveer 17 uur, maar eenmaal op bestemming zal er de keuze zijn om meteen op de piste te springen of toch nog even rustig bij te komen op het terras. Nadat iedereen zijn keuze heeft gemaakt, is ingecheckt en omgekleed, zal er worden gegeten in een van de restaurants in Val Thorens om elkaar wat beter te leren kennen. 

Verder die week is er de mogelijkheid om elke avond te feesten in de feesttent en verder te gaan in de Frog bar voor de Frog challenge, de Embryobar voor rum of Le Monde. Ook heeft de skicommissie dan een planning rondgestuurd wanneer er een groepsfoto en gezamenlijke afdaling wordt gedaan en wanneer we met zijn allen in onesie van de piste gaan. 

Kortom een geweldige week, maar wat het nou nog leuker maakt is de Snapchatgroep, de Whatsappgroep en de Facebook groep waarin alle foto’s van die week kunnen worden gestuurd zodat deze week niet wordt vergeten.