Sociëteitcommissie

Zoals jullie misschien al weten heeft Studentenvereniging Osiris een eigen sociëteit: Sociëteit ‘Abydos’. Beter bekend als ‘de soos’. Onze sociëteit is de grootste van Leeuwarden en is gelegen midden in de binnenstad. Het is een thuishaven voor velen en wordt dan ook gerund door én voor studenten.

De Sociëteitscommissie, ook wel de SoosCie, is één van de belangrijkste commissies binnen onze vereniging. SoosCie-leden zijn te herkennen aan hun blauwe blousen. Op de rug van deze blousen staat de volgende leus: “Geniet, maar drink met je maten!!!”. Dit vinden wij als groep dan ook zeer belangrijk. Na onze dinsdagse vergadering zingen wij, onder het genot van een biertje (of tien), uit volle borst het Sooslied voor iedereen die het maar wil horen.

De Sociëteitscommissie is een hechte groep en samen zijn wij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Sociëteit. Hier komt een hoop inzet, toewijding en samenwerking bij kijken. Zo is het onze taak om tappers en drank te regelen en zorgen we ervoor dat de Soos in goede staat wordt gehouden. Er wordt dan ook regelmatig geklust en schoongemaakt. Kortom: ze zijn er maar druk mee, die SoosCie- leden. We krijgen er echter een hoop voor terug. Het is altijd weer genieten in de Sociëteit en daarnaast hebben we regelmatig borrels. Tevens vindt twee keer per jaar ons veelbesproken SoosCie-weekend plaats.

Wij wensen jullie allen veel succes toe tijdens het ontdekken van onze prachtige vereniging en wat zij allemaal te bieden heeft. Daarnaast hopen wij natuurlijk zoveel mogelijk nieuwe leden in onze sociëteit te mogen ontvangen om samen met ons te genieten van een drankje. Hopelijk zien wij jullie binnenkort. Lijkt het jou leuk om te leren hoe het is om een studentenkroeg te runnen en wil jij onze groep versterken? Dan ben jij komend schooljaar van harte welkom om met ons mee te vergaderen.

Dan rest ons enkel nog te zeggen… Tot Soos!