't Liwwadster Rondje

Organisatie Liwwadster Rondje bestaat uit roeiers en Osirisleden die samen de sloeproeiwedstrijd van Leeuwarden organiseren: ‘t Liwwadster Rondje.

In het jaar 2016 was de eerste editie met 30 sloepen, inmiddels is dit gegroeid naar meer dan 100 sloepen en een eigen tentfeest! Ieder jaar gaan deze sloepen met elkaar de strijd aan om zo snel mogelijk het rondje door de prachtige grachten van Leeuwarden te roeien. Het is een groots evenement, waar naast roeiers ook vele toeschouwers zijn om aan te moedigen. Na de wedstrijd is er een enorm tentfeest, hier is iedereen welkom en wordt er onder het genot van een biertje en geweldige muziek van een band een groots feest neergezet!

In 2021 is er weer een geweldig evenement neergezet. De maatregelen omtrent Covid-19 zijn nageleefd en gezamenlijk heeft iedereen genoten van een veilige, sportieve en feestelijke dag! Hiervan zijn prachtige foto’s gemaakt die jullie een goede sfeerimpressie geven. Inmiddels zijn wij, als Organisatie, alweer druk bezig met het plannen van de komende editie zodat we gezamenlijk weer een spetterende dag neer kunnen zetten.

De aankomende wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 22 oktober 2022. Of je nou mee wilt doen aan de wedstrijd, wilt komen aanmoedigen of wilt komen genieten van het tentfeest, reserveer deze datum vast in je agenda!